چرا باید پرده را بشوییم؟

یکی از بهترین تغییرات دکوراسیون منزل یا محل کار، یکی از مراحل خانه تکانی یا بعد از اسباب کشی، تمیز کردن یا شستشوی پرده است. زیرا به عنوان یکی از ارکان اصلی زیبایی منزل و با توجه به نقش پرده در جلوگیری یا کنترل نور ورودی به منزل تمیز بودن آن میتواند اهمیت ویژه ای داشته باشد.

با نگهداری منظم و برای حفظ تمیزی پرده‌ها، منظماً آن‌ها را از گرد و غبار پاک کنید. از جاروبرقی با محافظ پرده و یا برس نرم و تمیز استفاده کنید. اما اگر تصمیم به شستن پرده گرفته اید، برای آگاهی شما و جلوگیری از آسیب به پرده، راه های شست و شو، دمای آب مناسب شست و شو، مواد شوینده مناسب و مدت زمان شست و شو و … را به شما خواهیم گفت.

شستشوی پرده روش های شستشوی پرده آماده منزل

بهترین روش شستشوی پرده آماده در منزل

آلودگی ها و کثیفی پرده

پرده ها با توجه به جنس و میزان استفاده و آلودگی محیط به اشکال گوناگون به شست و شو نیاز دارند که طریقه از بین بردن هرکدام از آنها متفاوت است. لازم به ذکر است که بعد از شست وشو پرده ها توانید از زیبایی دوباره و خوش بویی آنها لذت ببرید.

گرد و غبار:

گرد و غبار ورودی از پنجره ها که به دلیل ساخت و ساز های ساختمانی اطراف منزل یا آلودگی هوا و ترافیک یا عدم گردگیری پرده یا حتی میزان رفت و آمد هوا در محیط باعث ایجاد گرد و غبار روی پرده می شود که بهتر است هر چند وقت یکبار آن را گردگیری کنیم و کمتر به این دلیل آنرا بشوییم.

چربی و بوی غذا:

در بعضی از محیط ها مثل آشپزخانه به مرور مواد چرب به پرده چسبیده و آنرا کثیف میکند و پرده هایی که به محل سرو غذا نزدیک هستند نیز بوی غذا را به خود گرفته و بعد از مدتی بوی ناخوشایندی خواهد داد.

میکروب ها و مواد حساسیت زا:

در بسیاری از موارد دیده شده که به مرور میکروب ها روی پرده منتقل شده و ممکن است دچار حساسیت شود که آزاردهنده خواهد بود. این مورد یکی از مهم ترین دلایل برای شست و شو پرده است.

دود سیگار:

در محیط هایی که به مقدار زیاد و مدت طولانی سیگار استعمال شود، به صورت مشهودی پرده کثیف خواهد شد.

لکه ها:

ایجاد برخی از لکه های مایعات  و نوشیدنی ها و غذا ها و هر لکه دیگری روی پرده از زیبایی خواهد کاست.

نکات مهم قبل از شست و شو پرده

بسیاری از پرده ها پارچه های حساسی دارند و نیازمند مراقبت بیشتر هنگام شست و شو هستند. اگر نکات شست و شو صحیح پرده را به درستی انجام دهید، اتفاقی برای پرده شما نخواهد افتاد.

جداسازی اقلام پرده:

همه ی گیره ها یا پانچ پرده آماده یا هر شئ ای که به پرده متصل است و قابلیت جداسازی دارد را جدا کنید. زیرا هنگام شست و شو به پرده آسیب میزند. برای راحتی بیشتر بهتر است با یک جارو برقی که دارای سری محافظ پرده است، گرد و غبار روی آن را بگیریم. برای تمیزی بیشتر، پرده ها را از نظر جنس از یکدیگر جدا کنید.

مطالعه پرده:

اگر بدانیم که پرده ما به چه دمایی از آب برای شست و شو  نیاز دارد یا از چه ماده شوینده ای باید استفاده کنیم یا چگونه باید شسته شود، امکان آسیب به پرده بسیار کمتر می شود.

بررسی ناحیه شست و شو:

قبل از شست و شو همه پرده را به خوبی بررسی کنید که چیز اضافه ای مثل آدامس یا برچسب روی آن نباشد. اگر هر چیز اضافه ای روی آن باشد ابتدا باید آنرا از بین ببرید.

بررسی رنگ دهی:

قبل از شستشو، بررسی رنگ پرده را انجام دهید. بر روی یک قسمت کوچک و غیرقابل مشاهده از پرده، از ماده شوینده مناسب استفاده کنید و دستمال تمیز روی آن بکشید تا محلول از بین برود. اگر رنگ ثابت می‌ماند و هیچ آسیبی به پرده وارد نمی‌شود، می‌توانید به شستشوی کلی پرده بپردازید.

شستن نقاط پرده:

اگر پرده شما تمیز است و نیازی به شست و شو ندارد،  و فقط چند لکه کوچک روی آن است، بهتر است از شست و شو پرده صرف نظر کنید و روی تمیزی آن لکه ها تمرکز کنید. زیرا شستن پرده برای چند لکه جزیی، کار درستی نیست.

به چند روش میتوان پرده را شست؟

شستشوی پرده با ماشین لباسشویی:

ابتدا بررسی کنید که پرده شما قابلیت شست و شو در ماشین لباسشویی را دارد. سپس برای انجام اینکار، باید دمای آب مناسب را تنظیم کنید که معمولا از آب سرد استفاده می شود و بدانید که از چه مقدار و چه نوعی از شوینده باید استفاده کرد. مهم ترین نکته این است که پرده باید در زمان کمی شسته شود و خیس باشد. ماشین لباسشویی را در آرام ترین دور قرار دهید. برای شست و شو با ماشین لباسشویی باید نیمی از ظرفیت آنرا خالی بگذارید تا پرده تمیز تر شود. قبل از قرار دادن پرده درون ماشین لباسشویی، میتوانید برای از بین بردن گرد و غبار آن، 1 ساعت قبل آنرا درون یک تشت تمیز خیس کنید.

شستشوی پرده یه صورت دستی:

اگر پرده شما قابلیت شست و شو با ماشین لباسشویی را ندارد و شما مجبور هستید که به صورت دستی آنرا بشویید، باید هنگام شست و شو دقت بیشتری داشته باشید.

ابتدا دمای آب را تنظیم کنید. دمای آب باید سرد یا ولرم باشد. پرده را در آب قرار داده و بعد 15 دقیقه به آرامی آنرا چنگ بزنید. سپس مواد شوینده را به میزانی که لازم است درون ظرفی جداگانه بریزید و با کمی آب مخلوط کنید. بعد از آن مخلوط به دست آمده را به صورت مساوی همه جای پرده پخش کنید.

دوباره به آرامی چنگ بزنید. هر وقت از تمیزی پرده اطمینان حاصل کردید، آنرا چندین مرتبه آبکشی کنید تا مواد شوینده به طور کامل از بین رفته باشد.

شست و شو توسط خشکشویی:

اگر امکان شست و شو در منزل را ندارید یا اگر از شستن آن توسط خودتان کمی دشوار است میتوانید این کار را برون سپاری کرده و از یک خشکشویی معتبر بخواهید اینکار را برایتان انجام دهد. خشکشویی تمامی مراحل صحیح را به درستی طی کرده و دیگر نیازی نیست نگران این مسئله باشید.

اهمیت خشک کردن پرده

بعد از شستشو به هر روشی که انتخاب کردید، نیازمند این هستید که به سریع ترین و صحیح ترین روش پرده را خشک نمایید. برای انجام اینکار، پرده را در یک محیط تمیز و بزرگ آویزان کنید. به این منظور که کل پرده پهن شده باشد و پارچه روی خودش چین نخورده باشد. زیرا اگر دیرتر خشک شود ممکن است به جنس پارچه آسیب بزند و کار اتوکشی را سخت تر می کند. میتوانید از یک سشوار با باد سرد برای خشک کردن پرده نیز استفاده کنید. اگر پرده را به خشکشویی سپرده باشید، نگران خشک کردن آن نیز نباشید.

چگونه پرده را اتو بزنیم؟

اتوکشی پرده اگر به صورت درست انجام نشود، میتواند به پارچه پرده آسیب بزند. قبل از اتوکشی مطمئن شوید که پرده به طور کامل خشک شده است. تعیین دمای مناسب برای اتوکشی پرده‌ها بسته به نوع بافت پرده است. می‌توانید از دستورالعمل‌های کلی زیر برای تعیین دمای مناسب استفاده کنید:

بررسی بافت پرده:

مشخص کنید که پرده از چه نوع بافتی و با چه موادی ساخته شده است. برخی از پرده‌ها می‌توانند در دماهای بالاتر از چندین درجه سانتی‌گراد اتوکشی شوند، در حالی که برخی دیگر نیاز به دمای پایین‌تر دارند.

اتوکشی نقطه ای:

قبل از اتوکشی کل پرده، روی یک قسمت کوچک و غیرقابل مشاهده از پرده تست دما انجام دهید. اگر نمی‌توانید دمای مناسب را تشخیص دهید، اتو را در حالت دمای پایین قرار دهید.با همین دما اتوکشی کنید. این روش به خصوص برای پرده‌هایی که از مواد حساس تشکیل شده‌اند، مفید است.

حال اتو را در تنظیمات با دمای متوسط قرار دهید و روی پرده کشیده و نتیجه را بررسی کنید. اگر بافت پرده تحمل حرارت و دما را نشان می‌دهد و هیچ خطری برای آسیب به پرده وجود ندارد، می‌توانید به اتوکشی کل پرده بپردازید.

از چه شوینده ای برای شستن پرده استفاده کنیم؟

باید از مواد شوینده ملایم برای پرده‌های قابل شستشو استفاده کنید. این نوع مواد شوینده معمولاً با برچسب “ملایم” یا “برای پارچه‌های حساس” را مشخص می شوند.

این مواد شامل مایع‌های شستشوی دستی یا ماشین لباسشویی، پودر شوینده ملایم و مواد شستشوی طبیعی مانند صابون ملایم است.

نکته: استفاده از آستر زیر پرده، از گرد و غبار هایی که از پنجره و درز ها وارد می شوند، جلوگیری میکند.

در نتیجه نیازی به شست و شو پرده نخواهید داشت یا پرده در فواصل طولانی تری به شست و شو نیاز خواهد داشت. میتوانید با شستن آستر از ایجاد حساسیت های احتمالی جلوگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *